Home » Behandling » Kronprinsesse Mette-Marit og nakkeprolapsen.

Kronprinsesse Mette-Marit og nakkeprolapsen.

Mette Marit og nakkeprolapsen - Foto Wikimedia
Mette Marit og nakkeprolapsen – Foto Wikimedia

Kronprinsesse Mette-Marit og nakkeprolapsen.

Nei, dette er ikke tittelen på et nakkeprolaps eventyr. Det starter snarere som et nakkeprolaps mareritt. Det skjedde i de dager at Kronprinsesse Mette-Marit ble rammet av nakkeprolaps. Folk land og strand rundt i kongeriket Norge gråt og bar seg, da de hørte hvilken forbannelse som hadde slått seg ned i nakken til vår kjære Kronprinsesse. Den festglade, smørblide sørlandsjenta som ikke gjorde en flue fortred. Hvordan kunne det ha seg at nettopp hun ble rammet av nakkeprolaps? Hvilken ondskap hadde satt noe slikt i sving?

 

De første rapportene om at noe var galt i kongeriket kom allerede i 2013 gjennom diverse gjeterord og tidsskrifter.

 

Kronprinsessens blide åsyn preget mediene mindre og mindre, og ryktene florerte om både utroskap og problematikk i den kongelige sengehalmen. Etterhvert kom altså bekreftelsen fra selve kongehuset. En fryktelig, ond forbannelse kalt nakkeprolaps hadde slått (nerve)rot i vår aller kjæreste Mette-Marit. Hvem ville ta for seg den fasjonable oppgaven med å trylle bort nerveprolapsen og redde halve kongeriket?  

 

 

Den magiske skalpellen

Rikshospitalet i Oslo ble den kirurgiske trollmannen som skulle drive bort nakkeprolapsen. Det magiske inngrepet ble utført den 15.11.2013. Et helt kongerike ventet spent på nyheter. Minutter virket som timer, og timer virket som dager for Norges tapre folk der de gikk og ventet. Ventet på nytt vedrørende den fortryllede skalpellen som skulle jage bort ondskapen i Kronprinsessens mellomvirvelskive. Men nyhetene lot vente på seg. Det var først etter flere timer at folket kunne slippe jubelen løs. VG hadde nemlig slått fast at operasjonen hadde vært vellykket. I syv dager og syv natter til ende feiret folket den vellykkede operasjonen. Det ryktes om at operasjonen som ble utført var en såkalt fremre diskektomi.

Kongefamilien - Foto Wikimedia Commons
Kongefamilien – Foto Wikimedia Commons

 

Kronprinsessen til rehab?

Etter selve operasjonen måtte Kronprinsessen til rehabilitering. Men ikke av det slaget der man har puttet for mye tryllestøv i nesen. Å neida. Dette var pur rehabiliteringstrening av høyeste rang. De beste, nærmest kongelige fysioterapeutene sto fram med både øvelser for dype nakkefleksorer og viftet iherdig med RedCord strikker for å få Kronprinsessen tilbake til sitt normale, funksjonelle jeg.

 

 

Forbannelsen var brutt. Den ildsprutende nakkeprolapsen var beseiret – og de levde lykkelig i alle sine dager uten nevneverdige plager.

 

Neste side: Fremre diskektomi.

– Les om operasjonen til Mette-Marit, en såkalt fremre diskektomi.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.