Home » Behandling » Symptomlindrende muskelknutebehandling av nakkeprolaps?

Symptomlindrende muskelknutebehandling av nakkeprolaps?

Fysikalsk behandling av nakkeprolaps - Foto TranQ
Fysikalsk behandling av nakkeprolaps – Foto Tranquil

Kan muskelknutebehandling ha symptomlindrende effekt ved nakkeprolaps?

 

Fysikalsk behandling, også i form av massasje, kan hjelpe mot smerter og nedsatt funksjon ved nakkeprolaps. Nakkeprolaps kan medføre følgeplager både i muskler og ledd. En fysioterapeut kan være behjelpelig med muskelarbeid, uttøyning og tilrettelagte øvelser. Behandlingen kan også bestå av varmebehandling, elektroterapi, trykkbølgebehandling, ultralyd eller laserbehandling – dersom dette anses som mest gunstig for pasienten.

 

Uttøyning kan være lindrende for stramme muskler - Foto Seton

 

Aktuelt:

Fysioterapeuten Rick Olderman har skrevet en bok (Fixing You: Neck Pain & Headaches) som tar for seg øvelser rettet mot både nakke og skulder. Boken har fått god kritikk, særlig fordi Olderman har vært flink til å anerkjenne linken mellom skulderfunksjon og nakkefunksjon.

 

Muskelarbeid mot smerter ved nakkeprolaps

Muskelarbeid i form av bløtvevsarbeid, massasje og triggerpunktsbehandling kan virke symptomlindrende på en del følgeplager ved nakkeprolaps, som for eksempel overaktive, hypersensitive muskler (triggerpunkter / muskelknuter). Dette kan igjen gjøre at den totale smertetilstanden lindres noe og blir enklere å leve med – samtidig som gjør ergonomiske tilpasninger (f.eks. traksjonspute) for å unngå skadeårsaken og dermed fremme tilheling i den skadede skiven.

 

Det er også relativt vanlig å kombinere behandling med traksjon og leddbehandling utført av kiropraktor eller manuellterapeut. Medikamentell, smertelindrende behandling kan også være nødvendig i den akutte fasen av et nakkeprolaps.

 

– Hva er et triggerpunkt?

“Et triggerpunkt, eller muskelknute, forekommer når muskelfibre har gått bort i fra sin normale orientering og regelrett trekker seg sammen til en mer knutelignende formasjon. Du kan tenke på det som om du har flere tråder liggende på rad og rekke ved siden av hverandre, pent assortert, men når de legges på kryss og tvers er du nærmere et visuelt bilde av en muskelknute. Dette kan skyldes en plutselig overbelastning, men mest normalt sett skyldes det gradvis feilbelastning over lengre tid. En muskel blir vond, eller symptomatisk, når dysfunksjonen blir så alvorlig at den går over til smerte. Med andre ord, på tide å gjøre noe med det.”

Kilde: Vondt.net

 

Fysikalsk ehandling av nakkeprolaps - Foto Generations
Fysikalsk ehandling av nakkeprolaps – Foto Generations

 

 

– LES HELE ARTIKKELEN HER.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.